Gordon®Training Effectief communiceren met kinderen

Een goede relatie met je kinderen wil iedereen. Maar hoe kom je tot wederzijds respect en openheid in de relatie met de kinderen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd?

Ouders kunnen zich zo nu en dan gefrustreerd en machteloos voelen door het gedrag van hun kinderen: als het eten elke avond een strijd oplevert of wanneer het kind slecht luistert of opstandig 'lastig'gedrag vertoont. Veel ouders hanteren een systeem van straffen en belonen, tot het niet meer werkt. Of ze geven toe, om een goede sfeer in huis, te houden.

DUIDELIJKE COMMUNICATIE
De GORDON® training "Effectief communiceren met kinderen" biedt een goed alternatieve aanpak. Effectief in de zin van elkaar beter begrijpen door helder te communiceren. Tijdens de training leer je samen met andere ouders je grenzen duidelijk te stellen, maar ook meer begrip te hebben voor je kind.

In de training worden de volgende vaardigheden getraind:

  • Zo luisteren dat je kinderen met je willen praten;
  • Zo praten dat je kinderen naar je luisteren en je ook begrijpen;
  • Grenzen te stellen zonder autoritair te zijn;
  • Conflicten op te lossen zodat niemand verliest;
  • Constructief om te gaan met verschillen in normen en waarden tussen jou en je kind;
  • Je kinderen zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef te geven.

De training is gebaseerd op het boek van Thomas Gordon "Luisteren naar kinderen". Het boek is niet bij het cursusmateriaal inbegrepen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BESTEMD?
Deze training is voor ouders en opvoeders die kinderen van 2 tot 18 jaar willen ondersteunen om zich optimaal te ontplooien, gebaseerd op wederzijds begrip en respect.

WERKWIJZE
De GORDON® training is bedoeld als praktische vaardigheden-training waarbij op verschillende manieren de vaardigheden worden geoefend en nabesproken: door uitwisseling van ervaringen, discussies, demonstraties, oefeningen, werkopdrachten en thuisopdrachten, waar het hele gezin bij betrokken wordt.

DUUR
De GORDON® training bestaat uit 8 bijeenkomsten van circa 2,5 uur.

Voor de beschikbare data en tijden van de training klik hier.

CERTIFICAAT
Na het volgen van de training ontvang je het officiële certificaat van Stichting NET, de stichting die de exclusieve rechten van het Gordon®programma in Nederland beheert en bewaakt.

 


 

 

Meld je nu aan!


 

Meer informatie over de Gordonmethode?

Vraag de
gratis brochure aan!

Brochure Grdonmethode, uitleg Gordoncrsus Effectief communiceren met kinderen

 


 

Download hier de samenvatting van het boek Luisteren naar kinderen.

luisteren naar kinderen van Thomas Gordon

 


 

 

 

 

Stichting NET